четвртак, 8. април 2021.

Piraat Triple Hop



U Lidlu je trenutno predstavljanje nekih vrlo zanimljivih piva –  a moju pažnju je privukla kolekcija u kartonskom pakovanju koja je sadržala šest odličnih belgijskih piva. Odličan pregled osnovnih belgijskih stilova piva. Današnji izbor je pao na Piraat Triple Hop.

 


 

Pod značajnim uticajem američke pivske scene, belgijske pivare su istakle hmelj u svojim pivima. Ili kao u ovom slučaju, varijantu klasike koja sadrži hmelj (a la Duvel Tripel Hop).Uobičajeni Piraat je osnova za ovo pivo, sa četiri različita hmelja korišćena u tri odvojena vremena - otuda Tripel Hop. Za vrenje se koriste Saaz, Tetra i Aurora, a Cascade za suvo skakanje (sekundarna fermentacija), ne darujući pivu nikakve note bora ili grejpa

Za početak, pivo Piraat teško da je uopšte gorko. Ima vrlo čist i kremast osećaj u ustima - samo je malo gorčine u blago suvom i svetlom finišu. 

Rezultat je pivo koje miriše na slatki travnati hmelj u kombinaciji sa belgijskim esterima kvasca. Ima prilično debelo sladno telo, puno voćne slatkoće (jabuka, kruška)  sa karamelnim sladom i belgijskim šećerima, kao i cvetne arome.  Ovo je razbijeno zemaljastim hmeljem, koji pruža dizanje i dugotrajnu gorčinu da uravnoteži slatkoću. I ne zazire ni od pijanstva, ali je 10,5% Al!

 

Нема коментара:

Постави коментар